torsdag 18 september 2008

Inredning är en KONST för Annika med familj!

Idag har jag varit hem till min jobbarkompis Annika, hon bor med man och tre barn. De har byggt ett nytt, härligt hem med en smart och praktiskt planlösning. Nedre plan innefattar kök, vardagsrum, tvättstuga och toaletten som är känd för att ligga i centrum (av huset)!
Annika är konstnär och det märker man direkt när man kliver in genom dörren, då möts man av denna egenskapade qvinna av lera och gips. Hon fungerar nu mera som avlastningupphängning och brukar byta outfit allt efter familjens kreativitet och olika aktiviteter.
Det första man slås av när man kliver in i hemmet är luftigheten, då man skådar både kök och vardagsrum från hallen. De båda rummen skiljs åt av den centerplacerade toeletten med de härliga blomtapeterna (Som maken valt, bra smak enligt mig! ;). De väggarna utgör fondvägg åt flera olika håll.
I hallen har Annika klippt ut blommorna från den härliga fondväggen de har i kök och mot hallen. Sedan har hon limmat fast dem på en ljus tapet. Det blev jättefint och binder samman de olika väggarna med varandra!
Köket är stort och arbetsytorna många, inga problem att stå och kocka medan man socialicerar med gästerna samtidigt! Maten behöver då inte vara klar precis när folket kommer, superfin idé med spisen vänd mot köksbordet!
Detaljer och personlighet finns det gott om i detta hem. Lisa Larsson och Mimmi trivs bra ihop på det gamla ärvda skåpet i köket. Köket och vardagsrummet delas av med dessa skjutdörrar som för det mesta hålls öppna, men ibland är det bra att kunna stänga dörren för att få lite avskiljdhet. Vardagsrummet känns varmt och trivsamt och den stora soffan rymmer många personer, vid barnens filmkvällar eller när hela familjen samlas för att kolla fotboll.
Musikaliska barn i familjen, då är det självklart att där ska finnas ett piano! Annikas konst står uppradad ovanpå som vackra blickfång.
Lerfigurer, tavlor i olika material. Det mesta som pryder hemmet i konstväg är Annikas egen. Tavlan gör sig bra mot väggen i sjögrästapet.Dessa tavlor pryder väggen i trappan mot ovanvåningen. Annika har klätt frigolitskivor med tyg. Ett bra sätt att dämpa ljud, få det mera ombonat och slippa ekon! Toaletten på ovanvåningen har egendesignade avlastningsytor av mosaik. De första blev fuktskadade så Annika kom på idén att göra egna. Hård frigolit fick sig en omgång mosaik och så här fint blev det!
Parets sovrum är det minsta, men väldigt mysigt och ombonat. Väggen är tapetserad till hälften och har en list ovanför. En illusion av en sänggavel men mycket personligare, ännu en fin och smart idé.
Mer av egendesignad konst intill bokhyllan på övervåningen. Till och med familjens pärmar är dekorativa i detta kreativa hem!
Buuuu! Yngsta dottern har ett bra knep till att stänga ute ovälkomna gäster :)
Sist men ABSOLUT inte minst, yngsta dotterns härliga badankor! I detta rum matchar allt snyggt i grönt, en tjej med massor av känsla för färg :)

Tack familjen för att jag fick komma och fota erat fina hem!

22 kommentarer:

Sara sa...

Hej
Ett lika coolt hem som ditt eget. Jättefina bilder, tack för att du visade dem.
Kram Sara

Gårdsromantik sa...

Vilket härligt hem.
Så många smarta detaljer. Det där med frigolittavlor i trappen lägger jag i hjärnbanken.

Kram Maud

Pixi sa...

Ohh jag gillade ALLT,coll o annorlunda men ändå mycket praktisk inrednig! % stjärnor ger jag dina vänner !! ***** =)

Unknown sa...

Wow! Vilka roliga lösningar och snygga detaljer!

Schysst att du fick dela med dig till oss, inredningssjuka :)

SugarPuff sa...

Vilket hem!
Där hade jag gärna bott, fast ditt hem är nog snäppet värre :D

Mamma C sa...

mycket charmigt och coolt hem du visar idag. Verkligen snyggt hos din vän.
Kram mamma c

karofina sa...

åh vad snyggt, man fylls ju verkligen av inspiration!
diggade verkligen bruden i hallen, hon var ju skitsnygg! skulle velat ha henne i mitt sovrum så jag kunde hängde min kläder på henne :)

kram!

StrandviksVillan sa...

Verkligen härligt hem! Ser ut att vara fullt av liv, mysigt och inbott!

Iris // Alla dagars kaos sa...

Vilket fint hem!

Eva Linnea sa...

Vilket härligt "hemma hos"-reportage! Mycket genomtänkt allt verkar det som. Ha en bra helg. Kram EL

Pysselprinsessan sa...

Vilket fint hem de har! Med en härlig blandning av gammalt och nytt! I like!

Lycka till med funderandet! :)

Kramar

SugarPuff sa...

Ja, jag tycker detsamma (som du ser) ;)
Förstår faktiskt inte hur man kan tycka att det är kul att ha ett sånt bröllop.. det är ju bara stelt. Men men.. smaken är som baken..

Kram!

Dicksonska våningen sa...

Härligt hem!
Jag gillar att de har en så stor matta under soffan i tv-rummet. Mycket snyggare än de där små i standardstorlekar. Och mosaiken på avlastningsytorna i badrummet. Så fint och bra inspiration till vårt framtida badrumsbygge :)
Kram Annika

Anonym sa...

Fint hem!!! Läckra tavlor!!!
Hoppas att du får en jätte mysig helg!
Kramis

Elisa Day sa...

Vilket fint och personligt hem. Gillar tapeten jättemycket. Hur går det med funderandet? Jag skulla ha börjat till sjukgymnast. Men vet inte om min kropp orkar med det. Ha en trevlig helg

Anonym sa...

hej. jag älskar rosa så jag fastnade direkt för din blogglänk. vad kul med en ny trevlig blogg att kolla. skitsnyggt med så många badankor./jenny

Miss Agda sa...

Åh, härligt med konstnärshem!!

Anonym sa...

Vilken duktig konstnär hon är :)
Tittta min nya hemsida: www.freewebs.com/walkyria

Lisas inredningsblogg sa...

Åh vilket otroligt fint hem!

A home far away sa...

Wow vilket fint hem med många färgkombinationer!

Du som gillar färg kommer nog helt klart att gilla min nya väska från Guess, jag tror att jag kommer att visa den imorgon eller på tisdag. Där kan man snacka om färgbomb i mitt tycke ivarjefall, hihi

Kram Gunilla i ett sömnigt Singapore

Anonym sa...

Hihi tack så mycket för gratulationerna på ettårsdagen!

Hoppas du haft en bra helg!

Kram
/Johanna

Anonym sa...

Herregud, jag älskar verkligen badankorna och spökena på fönstret! Idéer som jag verkligen kommer lägga fram till mina döttrar.
En annan sak jag gillar i hemmet var halldamen.

Bloggarkiv