onsdag 16 september 2009

Lapptäcket halvklart..

Behöver eran expertishjälp. Har tänkt att börja "sy" ihop de färdiga lapparna nu och undrar om det finns några bra styngn/virktekniker som inte är allt för avancerade och tidskrävande (till detta ganska omfattande projekt), men som ger ett snyggt resultat?

10 kommentarer:

Rikke sa...

Wow, du har strikket mange! Jeg liker å hekle sammen med luftmasker. Jeg syntes det blir penere og jevnere ved å hekle, ikke sy.

margit sa...

Vilket "pickeljobb"...du måste ha tålamod och vara duktig du!

SavanneTreet sa...

God kveld!! Jeg har aldri strikket lappeteppe, men har laget endel hekletepper og alltid heklet de sammen. Vet ikke hvordan det fungerer med strikkede lapper, men det er kanskje verdt et forsøk med tanke på at det kommer til å gå mye raskere enn å sy alle lappene sammen. Jeg bruker fastmasker når jeg hekler sammen og synes det fungerer bra =) Lykke til!! Resultatet MÅ jo bli bra med så vakre farger!! HIlsen M- en av oss med utsikt fra SavanneTreet =)

Fröken Prickig sa...

Hejsan! Det var många lappar det! Ser ut som en god kakhög, på något sätt. Är inte så bra på sömnad, eller jag kan inga speciella stygn, brukar göra vanliga kaststygn över kanterna??

Maria sa...

Inga tips har jag...men måste bara säga att det är som världens smarrigaste Dagobertmacka för en hungrig i rosa hemmet, eller som prinsessan på ärtens säng!

hatte och matte sa...

Jag tycker det är snyggt med stora stygn i en kontrastfärg, kanske svart eller vitt eller någon färg som inte finns på lapparna. Fast då kanske det mer liknar en mormorsfilt. =)

You know who sa...

Oooo det kommer bli awesome det där lapptäcket. Du får fasen lära mig o sticka. Verkar kul!

När och var ska vi mötas 2night? En mörkgränd i centrum runt midnatt? ;) Försökte hooka upp yohanna också men hon skulle nog inte hinna.

Pusselipuss

makiato sa...

Det var en imponerande hög! Ser härligt ut.

Vega sa...

Guuud vad du är duktig! Jag brukar virka ihop med smygmaskor, då blir det ingen kant.

Annelie sa...

Vet inte vad man ska göra för stygn men det skulle nog vara snyggt att sy ihop dem med ett garn i avvikande färg så att stygnen syns...det var visst fler som hade den idéen ser jag nu :-)

Bloggarkiv