lördag 5 september 2009

Handarbeta mera!

Hemmets Journal har en superbra Handarbetssida där man kan hitta massor av beskrivningar på olika typer av handarbeten, hur man lär sig virka och sticka samt massor med härliga mönster.

De har även en superbra beskrivning på hur man virkar den populära mormorsrutan.
Min dröm är att fler av mina kära friends ska börja handarbeta så vi kan ha syjuntor tillsammans. Ännu så länge så är det bara jag och Lotta som har pysselkvällar, men nu hoppas jag på att inspirera fler!

Bor ni i trakterna så är ni hjärtligt välkommna att höra av er till oss för intresseanmälan. Lotta här även gjort en kontaktannons på sin blogg! ;)

13 kommentarer:

Fröken Prickig sa...

Men tack så mycket! Min mormor, som bor under mej, prenumererar på HJ och jag brukar läsa den hos henne:) Behövde ett "recept" på mormorsruta eftersom jag ska virka en liten handväska till ettåringen:)

L8 sa...

Hello babe!

Ja självklart! Jag är alltid på när det gäller loppis. Jag är nog en loppisoman. Ja det är bara o hoppas att gubben har en jordglob. It's stuck on my mind!

Faesen vad du länkar till mig. haha fick faktiskt en söt läsare som kommenterade!

tjo darlo

lolla sa...

åhhh om jag bodde nära dig skulle jag genast ansluta mig till er. har inte heller någon att pyssla tillsammans med...
kram lolla

Tant Grön sa...

Nu är jag inte säker på vart ni bor men jag gissar att det inte är i Norrköping, annars hade jag nappat på den där annonsen direkt :-)

ANg. Bettytavlan så är det en vanlig plansch som jag har limmat på en bit kartong och sedan nitat och tejpat fast i ramen.

Snyggt, ja, jag är nöjd, he, he!

fröken pony sa...

var bor du :P ?
ps. håller på att letar rätt på nummert, mejlar imorgon!

Frk Erixon sa...

Hejsan! Jag är en tjej på 24 jordsnurr som febrilt söker en lämplig jordnära aktivitet. Jag är ganska snäll (ibland) och kan sticka men inte virka. Kan inte koka kaffe men däremot baka. Kan jag vara den rätta för er? MVH Fröken Erixon

Maria sa...

Jag är med i två juntor. Det är så mysigt att sitta tillsammans och arbeta och prata.

hverdagsgodteri sa...

Takk for flotte linker! Skulle gjerne ha bodd litt nærmere deg og blitt med på håndarbeidskveld.;)Kjempe-koselig å holde på med sånnt!

Charlotte sa...

Tjo!

Ja det var riktigt trevligt igår, men jag blev rätt sömning och kände mig osocial där mot kvällskvisten. Inte för att man behöver göra så mycket väsen av sig då både du och mike håller låda;)

Yä får bli på tisdag då för på måndag jobbar jag till 5 tror jag. På tisdag slutar jag 14.45 så man hinner ju om man är kvick.


Pöss o schlick

Persilja sa...

Hade absolut nappat om jag känt att tiden räckt!!! Men med fyra barn och träningar hit och dit och allt därtill vill det sig inte. :(
Jag är skitdålig på att sätta mig själv i främsta rummet. Ska träna på det.
Symaskiner finns faktiskt då och då på Kronan. Be att få prova den när du är där. Ta med trådrullar och nålar så att du kan prova. De allra bästa maskinerna är ju just de där svintunga gamla Husgqvarna eller Singer som ofta säljs för någon hundring. Kan ju vara värt att köpa och lämna in för genomgång!

jessi sa...

Så mysig ide med syjunta modern touch, bodde jag närmare skulle jag givetvis komma!

KRAM

dagenskreativa sa...

Hej Vilket roligt intiativ att ha pysselkvällar:)Är själv en pysselintresserad tjej på snart 21 år som bor i norrbotten. Var ska ni hålla till?

Kram Anna

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack

Bloggarkiv