onsdag 14 januari 2009

Kära sommarminnen...

Så här mitt i vintern kan man verkligen sakna sommaren vissa stunder. Speciellt kanske för oss som bor uppe i norr som är van att ha mera snö denna årstid. Man vill ju kunna nyttja den kalla vintern bättre, med skidor, skoter och utflykter.Kan då inte låta bli att börja längta till sommaren.
Bland det bästa jag vet med den är att fara till pappas föräldrahem i Tornedalen. Det är som att komma hem på något vis, lugnet och stillheten är helt underbar. Man kan nästan höra tystnaden här. Här bodde min farmor och farfar när jag var liten och vi var hit varje sommar. Alla pappas syskon samlades, vi kusiner lekte och hade alltid roliga bus på gång!Mobilen har knappt någon täckning (skönt!), man kan gå runt och se ut som en äkta "byfåne" med vad det nu innebär och bara smälta in i den härliga atmosfären. Här kan man fiska, sola, bada eller bara koppla av med en god bok. Mitt val nummer ett när man vill komma bort från vardagens stress är att åka hit.
*
Har ni några speciella sommarpärlor ni längtar till? :)

17 kommentarer:

Iris // Alla dagars kaos sa...

Min sambos familj har också en sådan stuga, ingen el och ingen mobil fungerar. Man känner sig så utvilad där :)

Petra sa...

Oh ja, jag längtar till min farbrors stuga vid Torneträsk...så skönt och rofyllt. Mobiltäckning iofs, men det är sällan man får lust att ringa nånstans när man är där =)

Anonym sa...

Vad härligt det låter. Det där med byfånelooken känner jag igen. Jag blir mer och mer obrydd och går på hundpromenaderna i byn hursomhelst. ÄR sååå skönt. Gubbarna i byn som föut hälsade lite "snålt" sådär har plötsligt börjat hälsa glatt och välkomnande liksom, till och med säga några ord. Det är säkert byalooken, dvs nofixingatall som gör det. Hahaha!
Jag mejlar dig!

Victoria sa...

Tack för din kommentar hos mig! Jag uppskattar varje kommentar jag får så otroligt mycket. Själv längtar jag ner till västkusten på sommaren, salta bad på en lång strand eller på klipporna, lukten av tång och nylagad fisk, räkor med aioli, varma sommarkvällar med grillat kött, gott vin och vänner! Det är livet!!

Ha det gott!
Victoria

Josefine sa...

åh herre gud vad det lät underbart. precis vad jag skulle behöva. för mig är det mellbystrand och mina föräldrar stuga vid havet som gäller. inget internet. ingen telefon. 50 m till havet och kompakt tystnad. vilket leder till att man bara dricker vin, läser böcker och tittar på film och badar. jag gillar det nästan bäst på vintern. då är det helt folktomt också. då kollar man skräckfilm och är skiträdd också...

Lisa sa...

Låter alldeles alldeles underbart. Älskar tornedalen, har till å me flyttat hit:) Vi bor iofs ganska centralt, men vi har också ett sånt där släktställe där barnen leker med kusiner och man bara myser på i gamla helly-hansen kläder. Det är toppen, där ÄR man på riktigt liksom.

Jag vill nog minsan ha bevis på att ditt skafferi är värre än mitt.

Många glada hälsningar...

SugarPuff sa...

Det där låter fullständigt underbart..! :)
Jag har två pärlor, den ena är vid mormor o morfars båt som ligger utanför göteborg och den andra är på österlen, min ingifta fasters sommarställe.. aaah, det är livet o vara där.

Tack för komplimangen förresten, haha. Jag ser kanske inte riktigt lika sur ut som på självporträttet. ;)

Bettan... sa...

Vad mysigt det låter. Bara ta det lugnt, varva ner och umgås. Det behöver man mer än man tror.
Själv spenderade jag väldigt många sommardagar i min gamlamormors trädgård.Den är helt fantastisk med massa skrymslen överallt där man kan leta kurragömma och blommor i alla sorter och färger. Tyvärr är hon ju över 90 nu och orkar inte hålla igång med alla blommor längre. Men det är mysigt där i alla fall.
Med mig är allt prima, hoppas det är det med dig oxå :)
KRAM!

Ninas Drops sa...

Tjo.
Ja gleder meg veeeeldig til sommeren jeg og..Plukke jordbær og bringebær (skjønner?)
Rop på sommern så kommern..
Skulle ønske jeg hadde en hytte å dra til ja...sukk..en gang kanskje?
Drops=)

Dicksonska våningen sa...

Vi har en husvagn som är jättemysig att åka runt i på sommaren. Oavsett om det regnar eller om soler skiner. På så sätt kan man åka runt till en massa olika sommarpärlor!
Kram Annika

Lallis - liv och leverne sa...

Åh så härligt!!!:)
Kram Lallis

Eva Linnea sa...

Jag har flera smultronställen, "landet" (mina föräldrars & släktens), Vässarö & de segelbåtar jag har varit gast på. Numera är det mitt Ellagård, med växthus och örtagård, och Växjö där barnbarnet bor.
Kramiz Eva Linnea

Anonym sa...

Twilight var jättebra, rekommenderar den verkligen!

Miss Agda sa...

Jag längtar till sommaren hela tiden nu! Jag längtar nog mest till Ålands skärgård o segling!

Unknown sa...

Åh ja, sommarpärlor har jag gott om! Älskar verkligen sommaren, att vara vid havet där min mamma bor...
Dofterna, solen som bränner på axlarna, ljumna brisar och fågelkvitter... HÄRLIGT!!

Anonym sa...

Ah får hoppas du kommer dit snart :) Tiden går väldigt väldigt fort.. Snart kommer sommaren vara här igen. Ska bli mysigt, håller med om att landet är "the shit" på sommaren.'

Tack för din söta kommentar, kan inte mer än säga det samma ;) DITO!

Zizzi sa...

Jag älskar att åka till min mans barndomsstad - Jakobstad. Det är en små storstad. Med mysig shopping, och lugn. Sen ligger ju vår underbara lilla sommarstuga där också, precis vid vattnet!
En stad jag saknar är Skellefteå! Mina mor- och farföräldrar bodde där när de levde (min farfar bor där än), men sen de gick bort har jag inte varit där uppe. Men jag SKA dit snart igen. Det är så mysigt!
Kram cissi

Bloggarkiv