onsdag 28 januari 2009

Stickande projekt!

Jaaa, Äntligen!
Nu har jag kommit igång med mitt projekt att sticka en pläd till soffmyset. Är väldigt frusen av mig och kan inte tänka mig en mysigare pläd än en hemmastickad att krypa in under..

Här ser ni några av färgerna som de olika lapparna kommer att ha, men jag kommer att behöva inhandla fler garner innan det är klart. Det kommer att bli en färgexplotion kan jag lova! :)
*
Om du blir lite sugen på att komma igång med stickning igen och minnet från syslöjden börjar svika, så kan du kolla in instruktioner på video HÄR.
*
Brukar ni sticka kära bloggerskor?
Känns lite som att traditionen är på väg bort, tänkte passa på att göra en koll hur det ligger till;)

24 kommentarer:

Agata sa...

På väg bort? Tvärtom - sticktrenden är hetare än någonsin. På www.stickamera.se hittar du mängder med länkar, tips och goda råd om stickning.
Stickbloggarna blir fler och fler hela tiden och studieförbunden kör nybörjarkurser runtom i landet!
Roligt att du hakat på trenden. Färgvalet ser djärvt och rosa ut! Det kommer bli en trevlig sysselsättning den närmaste tiden.

Anonym sa...

Jag önskar att jag kunde! Jag skulle sticka sockor dygnet runt om jag bara visste hur man gör, det är som du säger, en utdöende konst.

Måste lära mig av mormor innan det är för sent :)

Anonym sa...

har noll pejl på det där med stickning, men jag skulle verkligen vilja lära mig! Jag har alltid på mig stickade tjocksockar som mormor stickat (jag är också frusen) men man nöter ju sönder dem så fort och nu har vi ju flyttat en bra bit bort från mormor :/

Helena sa...

Svaret är JAAA! Är just nu sjukskriven och har börjat sticka som en tok!!! Det är gott att ha nåt att fixa med när man ändå sitter framför tvn. En pläd?? Det var ingen dum idé..... Mmmm......
Ha det gott! //Helena

Anonym sa...

åh jag vill sticka! men minns inte hur... ska nog ta ett kik på din länk!

kramar!

Anonym sa...

Åh vad kul att sticka. Skulle vilja lära mig det själv och göra ett kuddfodral.

makiato sa...

Nä, jag virkar bara.
Filten kommer att bli bra tror jag!

Anonym sa...

Å vad mysigt med en egen stickad filt! Jag har aldrig varit bra på det, däremot virkade och broderade jag när jag var yngre.

Bettan... sa...

Hejsan!
Vilket kul projekt att sticka en pläd. Då har man att göra ett tag :)
Jag har stickat en hel del. Stickade som en tok innan jul, men nu har jag haft paus ett tag. Väntar på inspiration. Men den kommer kanske tillbaka snart, vem vet.
KRAM :)

Mamma C sa...

Så kul med en egen pläd. Kan vara skönt att krypa under nä man är frusen. Jag stickar i perioder, mer på vintern en sommaren. Det var när barnen var små, då hade man något på G hela tiden.
Kram Mamma C

Eva Linnea sa...

Mina senaste alster i handarbetsväg är två virkade överkast, ett svart och ett blått. Men jag har stickat MYCKET i mina da´r! Blir lite småsugen nu när jag ser dina garnystan.
Lev livet rosa!
Kram Eva Linnea

Josefine sa...

nä. jag försökte en gång i vuxen ålder. jag blev så frustrerad så jag dorg åt maskorna så hårt att det på rikigt gnisslade om stickorna. sen slutade jag. ska bli kul att se hur pläden blir. ser ut att vara riktigt fina och glada färger.

Lisa sa...

Det enda jag har stickat är ett mumintroll när jag gick i femman:)
Men jag vill gärna lära mig, verkar mysigt. När jag får lite mer tid så SKA jag.

Den ser ut att bli super nice, vad för slags garn använder du?

Ha det gott!

Petra sa...

Åh, åh, åh..! I'm speechless! Mina favvofärger exakt! Så himla coolt.

makiato sa...

Hej,
Tack snälla du för dina fina ord i kommentaren. Jag blev SÅ glad, det värmer verkligen.

Ha en bra dag!

Maria sa...

Stickar sällan, men har just lärt mig virka...

Zizzi sa...

Jag brukar sticka framför tv:n ibland, eller i väntrum. Men det blir sällan till nånting. Jag bara stickar och slänger eller drar upp och börjar om igen. Onödigt? Kanske ska ta och sticka nånting som blir till nånting....Ja, ska skärpa mig på den punkten.
Kram cissi

Anonym sa...

Hej!
Nej men gud det gör du ju inte! I sånna fall härmar jag ju dig med ;) Bloggar är ju till för inspirera varann, i sånnna fall härmar jag ju alla hela tiden ;) Tex persilja med sina tapetdille eller kaspera med sina mormorsrutor. Man vill ju inspirera varann :D I allafall jag.

Skit i vad en person säger, hon var nog på dåligt humör. Jag älskar din blogg och allt ditt pyssel :D Du är bäst!

Stickning låter skoj, om du vill virka sen så kika in denna sida: http://web.comhem.se/~u98400668/knepoknap.html så mycket skoJ att man typ döööör:D

Give me a happy face :D
*stoooor kraaam*

Anonym sa...

Ja vore det inte så orealistiskt dyrt skulle jag lasra bort benhåren direkt :) Fast sparar man in på några frisörbesök har man ju kostnaden där så allt är relativt ;)

Victoria sa...

Tack för att du troget kommenterar hos mig! Det är så roligt!

Pläden kommer nog bli jättefin med de härliga färgerna du plockat fram!

Jag stickade en halsduk för att komma igång i fjol och fick verkligen blodad tand! Men jag kan inte ge mig på något avancerat så nästa grej blir ett par benvärmare. Om jag börjar nu kanske jag blir klar till nästa vintersäsong:)

Lycka till med pläden!
Kram Victoria

Mer av allt sa...

Vad fin den kommer att bli - härliga fäger! Tyvärr stickar jag inte - har provat på men jag är inte duktig så det blir inte. Jag blir avundsjuk på de som får ihop tröjor och koftor och plädar. Men det är på g att bli inne vad jag har förstått.

Trevlig helg och kramar från mig

trotsig sa...

Åh. Stickor och garn. Det kommer bli nice.

Miss Agda sa...

Nej,jag brukar tyvärr inte sticka :( Gjorde det som yngre, men no longer...
Men va mysigt det ska bli med en hemmastickad pläd!

r e b e c k a sa...

Har faktiskt precis återupptagit stickandet. Det blir lite rimligare och mer snabbstickade projekt när man stickar till en bebis, och roligt är det!! :)

Bloggarkiv