måndag 17 november 2008

Inköpta ting

Ljuslyktor i mina absoluta favoritfärger fyndades på Blomsterlandet.

Där köpte jag även en orkidé. Nu återstår bara att få den att överleva, dessutom gärna blomma igen en vacker dageli-dag! Tar gärna emot lite tips och råd om ni har några erfarenheter av dessa skönheter :)

har även köpt ett gräsligt tyg här om dagen, hittade det på rea och kunde inte motstå det. Om det blir gardiner eller ny klädsel till köksstolarna återstår dock att se...

*
Nu är jag grymt sugen på loppis och tror bestämt jag ska ge mig ut på fyndjakt! Ha en great day every one :)

12 kommentarer:

Petra Månström sa...

Oj, orkidéer och jag är ingen bra kombo, så jag är nog inte rätt person att komma med råd... Men det var supersnygga ljus du har skaffat!

Zizzi sa...

Gillar tyget jättemycket! Kompletterar skogen ni sover i varje natt! Jag tror att det blir snyggt som gardin, eller stolklädsel eller duk eller vad du nu än väljer att göra med det. Mysiga ljus!
Har inga orkidéer själv, men mamma har fullt av dem som blommar hela tiden känns det som. Hon säger att man ska ställa ner plastkrukan blomman är planterad i, i diskhoven och låta den bada i vatten upp till kanten en gång i veckan, sen ska man heller inte plantera den i en tät kruka, för den behöver luft i rötterna. Fast jag vet inte, jag har ju ingen...
Kram cissi

Lilla jag sa...

Haha gräsligt tyg, nu var du allt fyndig :)

Saramedflera sa...

Hejsan
Ljuslyktorna ser ut som godis, jättefina. Kul tyg!
Kram Sara

Lady Thirty sa...

tyget var ju lattjo :D
ett sånt skulle man ha.

kramelikram

Lisas inredningsblogg sa...

Fina fynd och vilket tyg du har hittat! Och inte lite gräsligt heller :P Seriöst kommer nog bli snyggt vilket du än väljer att göra med det. passar hos er! KRAM på dig och hoppas måndagen varit bra!

Sara sa...

Lite tips angående orkidéen är att inte vattna för ofta. Max tre ggr i månaden typ, du kan ju se på rötterna när de behöver vatten,de blir gröna och fina när de får vatten. Regnvatten sägs vara det bästa så jag brukar ha en kruka utomhus som samlar regn vatteb, sen sätter jag ner orkidéen och låterdra en stund och sen får den rinna av sig vattnet. Lycka till!

Liza i pepparkakshuset sa...

Ljuslyktorna är ljuvliga :)
Brukar ta kål på mina blommor ganska fort så jag låter bli att ge goda råd :)

Kram Liza

Miss Agda sa...

Tack för påminnelsen -jag måste handla blommor till lägenheten. Blir så mkt mysigare så!

Dicksonska våningen sa...

Ja du, orkideér är ju inte så lätta att få att blomma om. Jag har aldrig lyckats hittills. Nu har jag en i fönstret som tappat alla sina blommor och jag kör på med "en snaps" i veckan ungefär. Varannan vecka går bra också om man ska tro svärmor. Eller som Zizzi säger, doppa krukan i vatten och sedan låta den stå och rinna av lite. Och så ska den stå i en glaskruka. Rötterna vill ha ljus!
Lycka till!
Kram Annika

Klogg sa...

Hejhej!
Jag har en utmaning till dig :) Vet dock att du har fått den tidigare, men jag kom inte på nån annan att ge den till, och dessutom vore det kul att lära känna dig bättre :)

Ha en fin dag och lycka till med orkidén!
/Mia

70 kvadrat sa...

Vad härligt med lite shopping! Skulle jag också behöva ge mig på om jag bara hade tiden.
Ha det fint!

Bloggarkiv