onsdag 29 oktober 2008

Färgglada badrum!

Alltså, det finns gott om härliga färger. Varför inte våga hela vägen och renovera badrummet i favoritfärgen?

Jobbigt för mig dock som mest av allt gillar rosa. Jag kommer väl att få strida hårt för att intala hela världen (i alla fall de flesta karlar) att det inte är någon tjejfärg.
Vem sjutton bestämde det egentligen?!

Jag skulle egentligen vägra blått och grönt i inredningen, för det känns ju väldigt maskulint! (Eeeh.. näääe, men bara för att?! Tänk om mina kompisar kommer hem till mig och tycker det ser pojkigt ut.. DET HADE VARIT HEMSKT ;)
Jaaa exakt så, fast tvärt om är det ju för killar och rosa!
Ehm, åter till ämnet:

Nya influenser med mycket färg är påväg in i våra badrum, bilder lånade från Badrumstrender.
Se, njut och dröm er bort...

Tjejbadrum högst upp och sen manligare och manligare... Bilden längst ner bara skriker: TESTOSTERON! ;)
Hoppas ni fårstår min dåliga *ironi* i detta inlägg!

Ni kan ju tänka er om jag får ett litet pojkebarn någon gång, stackarn kommer bli kallad för flicka hela tiden :D

Tycker ni att rosa är en tjejfärg?

23 kommentarer:

Sara sa...

Hejsan
Rosa är bäst det tycker även min lillgrabb som är 5 år.
Kram Sara

mirkajohanna sa...

Näää rosa är ingen tjejfärg. Jag trodde det tills min sambo tvunget skulle ha en rosa morgonrock. Han passar faktiskt i den :)

Anonym sa...

Bild nr 2är asläcker! :) Jag tycker nog att rosa är en tjejfärg, men det gör mig faktiskt inget! Jag är också ett stort fan av rosa, men jag tycker att det är lite roligt att vara ett tjejfärg-fan, då jag kanske inte är så tjejig annars ;)

Estella sa...

Nej, klart inte rosa är någon tjejfärg, vad är det för larv! ;-)Alla färger är - färger bara. Personligen tycker jag att blått, turkost och grönt är jättefina färger i badrum, de för tankarna till havet... inte någon killfärg alltså!

Vet inte om det skulle funka på din kille, men man kan ju alltid försöka med att det bara är de män som är riktigt säkra i sin manliga identitet som VÅGAR ha rosa (på sig själva och i hemmet)...

karofina sa...

kanske lite. men det är väl skönt att många småkillar tycker rosa är finast och att de skriker efter rosa skor i affären! :) hoppas det håller i sig! ;)

annars tycker jag badrummen var grymt snygga, inte minst personliga!

kram!

Anonym sa...

Oj vilka härligt färgglad badrum! VOre verkligen kula tt ha ett sådant - men tror tyvärr att man tröttnar... Och badrum är ju inget man gör om vartannat år direkt... Jag är en fegis & håller mig till accentfärger istället! Ha det så bra! KRAMIS!

Anonym sa...

Jag vägrar blått i mitt hem, jag avskyr blått. Turkost älskar jag, men blått klarar jag inte av. Jag har cerise lite överallt. :) Min sambo har sålt sin själ och protesterar bara lite milt...fast om jag skulle göra hela toan cerise, då hade jag nog fått leva ensam, fniss.

♥ mamman i huset ♥ sa...

Rosa är en härlig färg för alla! Maken gick med på rosa tapeter till köket när han märkte att killarna i färgaffären höjde på ögonbrynen... Han kände nog att han ville trotsa lite! Och vi båda är mycket nöjda. Färgen är magisk och förändras mycket beroende på dags- och kvällsljus.

Kolla in mitt rosa kök i min blogg! Kram!

*SaKi* sa...

Jag har inrett mitt kök i ROSA (cuz I lav lav lav Piiiink!) och THE number One Question jag får när folk kommer över till mig och min man är...
Hur kan din man gå med på det här?
vad säger din man om allt dét..rosa?

Så tröttsamt säger jag bara. Jag menar det är ju faktiskt bara en färg.
Man kan ju undra ifall människor verkligen tror att man blir mindre maskulin av att ha rosa runt omkring sig.

Tänk om det varit så... Man hade ju kunnat ordna världsfred ;)

Låååångt inlägg :)
Gillar din blogg kan jag ju tillägga. Kul att se att det finns fler som inte fegar ur för färg =)

Anonym sa...

Jag kan tycka att rosa är lite tjejigt, men jag älskar det. Däremot tycker jag att lila kan vara "maligt".

Zizzi sa...

Nej. Jag tror att det beror på hur säker mannen känner sig i sig själv. Jag sa till min man att jag vill göra om badrummet i rosa och blått och det hade han inget emot. Sovrummet är svart/vitt och accentfärg rosa, det säger han inget om. Min bästa väns stora badrum är i vitt och rosa, och det är fint! Kanske kan man ställa en rosa motorcykel som prydnad, eller nåt annat "maskulint" som en rosa bil som prydnad i badrummet, om han skulle opponera sig?
Kram cissi

Dicksonska våningen sa...

Hej hej!
Jag tycker nog att rosa är en tjejfärg... jag är matad med den informationen från tidig ålder. Men jag tycker att rött är en killfärg. Marcus har mycket rött på kläder och det har han tydligen alltid haft. Så därför har det blivit en killfärg för mig.
Men det var ett jättefräsigt badrum - det rosa!
Kram Annika

Mirijam sa...

Absolut inte! Jag har köpt en rosa sele till min hund och folk bara "va men det är ju en HANE han kan ju inte ha ROSA, dom andra hundarna kommer att RETA HONOM!"

Så skulle folk aldrig sagt om det var min son. Hoppas jag?

Visst passar han i den? http://www.facebook.com/photo.php?pid=1506694&l=6eca4&id=724011095

Elisa Day sa...

Tack för din kommentar på min blogg! Vad glad jag blev, jag är "hopplös" på att samla bilder men vill så gärna dela med mig dom. Gillade badrummet som var på den understa bilden! Jag kanske är lite maskulin? ;) Var till Luleå idag, såg julpynt på åhlens dom hade en rosa fluffig flamingo. Tänkte på dig! :)

Eva Linnea sa...

Mja, det är det nog! Men det är 6-igt med rött & rosa på män, i alla fall på överdelen. På underdelen får det gärna sitta ett par jeans. Min son, som är barn nr2 och har en storasyster, fick ha mycket rött. Kram Eva Linnea

Anonym sa...

Nej, rosa är en snygg färg bara. Min man gilalr rosa. Fast visst har det ju en bakgrund som tjejfärg. Men något hände för något år sen när rosa blev en modefärg för killar. Nu är det lite larvigt att påstå att det är en tjejfärg. Fast när jag fick min första son för 14 år sen och fick ärva en massa kläder av brorsans flickor, ja då hade jag svårt att sätta på honom rosablommiga kläder. Mest för att alla skulle sagt "åå vilken söt flicka du fått". Men jag skulle inte alls reagerat på samma sätt om jag satt på min dotter blåa ärvda kläder. Det är irriterande. Fast jag tror att det redan ändrats. Min 12-årige son har målat sitt rum i nyansen Vildros. Den är starkt cerise. Rosa äger! Punkt och slut. ;D

Sara sa...

ja rosa är väl ganska tjejigt, men vi har ju blivit matade med det sen vi var små egentligen. Men bara för att det kanske är en tjejfärg så tycker jag att rosa tröjor eller skjortor passar finfint på killar. men killar tycker nog mer det är en tjejfärg än vad vi tjejer tycker.

Zizzi sa...

Glömde skriva att jag tycker jättemycket om blått! Är jag maskulin då? ;-)
Kram cissi

Anonym sa...

Jag älskar de där badrummen, särskilt det i cerise. Men det nedersta i lila skulle jag inte säga nej till - kanske beror på ett överskott av testosteron ;-)

Katta sa...

Tycker det cerisa badrummet längst upp är ursnyggt.Riktiga män och pojkar vågar ju erkänna att de gillar rosa de andra är ju veklingar :)Hoppas du hittar flamingosen.Kram Katta

Anonym sa...

Ah jag hade ju inte bangat det rosa. what a chocker? ;D

Miss Agda sa...

Ah rosa rosa rosa! Supersnyggt!

androidflickan sa...

Nä, skulle vilja ställa motfrågan Vad är en tjejfärg? Något som bara tjejer använder? Något som bara tjejer gillar? Något som är förbjudet för killar?
Rosa är en färg och min son passar bra i rosa nagellack ...tycker han i alla fall;)

Bloggarkiv