tisdag 2 september 2008

Några bra shoppingtips i Huvudstaden?


Sååå härligt!

I helgen ska vi fara på mysig weekend till Stockholm, bara han och jag. Vi fick ett infall och bokade resan i söndags kväll :D

4-stariga hotellet Clarion är det som ska få äran av att ha oss som gäster i två ljuva nätter :p

Ska bli hur mysigt som helst att ta det lugnt och koppla av med hotellfrukost och bäddade sängar, känns ju så superlyxigt med hotell.

Blir Gröna Lund för hela slanten på fredag och sedan har vi inte bokat in något speciellt för lördagen, men (lite!!?) shopping blir det såklart!

Nu ska jag äntligen få besöka den härliga butiken Coctail (som jag redan bloggat en hel del om) som ligger på Skånegatan 71.

Hittade även denna härliga butik när jag letade runt lite på nätet, Spiti heter den och ligger på Sveavägen 64.

Tänkte nu fråga er kära bloggvänner om lite tips och ideér om vad ni tycker är värt att se/göra under en helg in the big city? :)


33 kommentarer:

Estella sa...

Jag hade tänkt tipsa om Spiti men den hade du redan hittat :-)

Men ett annat tips är, när du har varit på Skånegatan, att gå bort mot Slussen och Söders höjder och titta på utsikten. I de krokarna kan man även gå på Herman's restaurang och senare på kvällen Mosebacke - båda med utsikt.

Hoppas ni får en härlig weekend!

Anonym sa...

Vad roligt! Mysigt med en spontan tripp. Coctail tror jag du kommer gilla skarpt! Passa på att gå runt i det sk. "sofo" på söder, där finns det mycket roliga butiker. Missa inte Retro etc på folkungagatan! Om ni har tid över och är konstinresserade tycker jag att ni ska besöka Moderna museet, där finns det alltid någon rolig utställning att besöka. Framför allt är det roligt att avsluta med att besöka museets shop! Det finns så mycket att göra här men man får inte glömma bort att ta det lugnt och njuta av att vara på semester. Att sitta på ett fik och dricka kaffe kan till och med vara det bästa på hela resan.
Ni får ha en mysig helg. Själv kommer jag spendera helgen och de närmsta dagarna i en annan europeisk huvudstad. Jag berättar mer senare ikväll!

Anonym sa...

Va härligt det lät! Ha en bra dag!

Gårdsromantik sa...

Vi har ju lite olika smak vad gäller färg ;-)så jag har tyvärr inte några bra affärstips.

Njut nu av din lyxsemester tillsammans med din darl.

Anonym sa...

Åh, det såg ut som helt underbara butiker! Hoppas du hittar något roligt :)

Pysselprinsessan sa...

Hi hi hi! Du e rolig du! :)

Tyvärr är jag så dålig på Sthlm, men på söder finns en massa mysiga inredningsbutiker vill jag minnas!

Kramar

Agata sa...

Jag tycker att ni ska boka in ett besök på den trevliga Streetmarknaden som ligger vid Hornstull.
Mycket trevligt med modernt konsthantverk och annat spännande. Dessutom finns det gott fika och spännande människor att titta på. Öppet både lördag och söndag.

http://www.streetinstockholm.se

Tidsmästarinnan sa...

oj vad kul!! Gillar du Spiti så tror jag du skulle tycka om Turquoise på Malmskillnadsgatan också. Syster Lycklig på Tegnergatan är en annan favorit (båda dessa har hemsidor, namnet och så .se, så du kan kika in och se vad du tror :-)

Ha en superhärlig helg i Stockholm!

A home far away sa...

Låter som en helt underbar helg.
Jag gillade Syster Lycklig mycket i somras när jag var där för första gången, men kolla för säkerhetsskull på deras websida först!

Njut av tiden tillsamans
Kram Gunilla

Elisa Day sa...

Vad roligt med hotellhelg i huvudstaden. Jag är inte så insatt i deras affärer är dit för sällan, men Turquoise är en favorit. Har bloggat om den, älskar deras inredning.

Anonym sa...

Nu har du ju redan fått en massa bra tips, men strosa runt på Söder är mitt bästa tips. Runt Bondegatan, Nytorget med mera finns en massa bra. Och Hornstull, ej att förglömma.

Liza i pepparkakshuset sa...

Kan tipsa att Centralbadet är ett säkert kort efter lite shopping. Bubbla, basta och lite vin gör susen efter en dag på stan. Du hittar lite info här:
centralbadet.se
Är lite avis på dig - är också sugen på en myshelg i stockholm. kollade in hotellet och det verkade super.

Ha det så bra - själv ska man ju jobba *ler*
Kram Liza

Mamma C sa...

Så kul då ska ni ha det så jätte mysigt.
Kram Mamma C

Miss Agda sa...

Ja, Spiti är jättebra! Turquoise på Malmskillnadsgatan är härlig och Room på Alströmergatan. Och Svenskt Tenn på Strandvägen är alltid värt ett besök!!

Anonym sa...

Åh gud så mysigt det lät då!

Jag kan tipsa om min favoritbutik hemma i Stockholm som jag nu såg Mia redan tipsat om. Men ett besök på Retro etc är ett hett tips. En mysig liten butik med en blandning av gammalt retro och en hel del nytt i samma stil.

Ha det så trevligt och shoppa på!

Kram
/Johanna

Zizzi sa...

Det finns två stycken Cocktail. En vanlig och en "de luxe" de ligger inte alls långt ifrån varandra, så fråga i en av affärerna, så hittar du nog.
Jag vet ju tyvärr inte vad gatorna heter. Men om du går drottninggatan och mellan en klädbutik som heter "Manhattan" och ingången till Pub går det ner en gata. På den gatan ligger det en jättemysig affär "berry", tror jag den heter. Den skulle nog passa dig att gå in i.
Ha det så trevligt här i stockholm!
Kram cissi

Eva Linnea sa...

Välkommen till Stockholm i helgen! Du har fått en massa tips ser jag. Söder & Gamla Stan är ju alltid bra. Odengatan och Drottninggatan tillhör mina favoriter. Karlavägen är inte heller dumt att ströva omkring på.
Ha en jätteskön helg! Kram EL

Anonym sa...

Lyckliga du som får åka till Stockholm & bo på Clarion Sign. Jag bodde där i veckan som var... Titta gärna på bilderna på min blogg! SÅ NICE!!! Du har verkligen något att se fram emot!
KRAM!

Katta sa...

Coctail är ju som gjord för dej! Spiti är ju min absoluta favorit här i stan.Kanske the one kunde vara lite kul för dej med, den ligger vid kungsan mitt emot NK.Ser att du fått tips om området kring slussen-skånegatan(coctail ligger ju där)Så finns det en färgstark butik som heter sthlm-oriental på Rensjärnasgata.Fast du kanske vill ha tips om annat än shopping med.Kanske lunch på Hurry curry, Indiskas restaurant vid Hötorget rekomenderas varmt.Ha en toppenhelg, tiden lär ju rusa iväg för er. Kram Katta

Beas sa...

Jag har inte några bra tips på lager tyvärr, det var år och dag sedan jag var i huvudstaden känns det som. :-)

Vackra bilder hade du ändå...och lite roligt med någon som har en association till något annat än "vit" i inredningsväg. :-)

Anonym sa...

Vad mysigt!!!!!!
Jag som är här just nu!!! Får titta in och se vad du får för tips.. tihi
Kramis

Dicksonska våningen sa...

Oj, så mysigt ni ska ha det! Hotellfrukost som är så himla gott!!!
Jag kan tyvärr inget om Sthlm men jag var en gång på Debenmahns (eller jag tror det hette så, ett engelskt varuhus...) där man kunde göra sin egen nalle. Man valde kläder och röst till den och de gjorde den från början till slut framför dina ögon! Det var roligt!
Kram Annika

Radhusdrömmar sa...

Ja, Cocktail och Spiti är ju bra affärer. Och så får du inte missa Berry (Gamla Brogatan) Mittemot ligger Mique också.
På Humblegårdsgatan ligger Koffert en av mina favoritbutiker. Och Syster Lycklig på Tegnérgatan är en jättegullig butik.

Ha en rolig och mysig helg!

Kram Johanna

Katta sa...

Kom att tänka på att jag glömde föreslå Lagerhaus (Bla Drottninggatan) Och Stockhome (Kungsgatan) de har en del kul saker och ingen färgfobi. Om du gillar orientaliskt så kika in på Raja på Odengatan 39 en mysig affär med ett gulligt litet cafe.Kram Katta

tavelhus sa...

Tack för besöket och fina ord på min blogg!
Jag skulle vilja ha de japanska lamporna på bilden.
Trevlig resa!
/Maria

makiato sa...

Tack så mycket för kommentaren på min blogg! Hoppas ni får en härlig helg i Stockholm. Tipsen verkar strömma in... Fin blogg har du också.

alvorada sa...

Heldiggris, jeg vil også til Stockholm! :) De to butikkene du viser bilder fra ser helt fantastiske ut. Du kommer nok til å få en riktig så fin tur! :) Kos deg!

Sara sa...

Hejsan
Har noll koll på Sthlm men ha det så himla roligt.
Kram Sara

Maria sa...

Wow, så härligt med en sådan weekend!
Jag var till en mysig affär på Östermalm som hade endel Rice bland annat och ett cafe i samma lokal..men vad hette den?? Kan det ha varit Picnic? Minns inte riktigt...

karofina sa...

åh vilket lyx!! ni kommer få det så gott så! :)

vilken drömbutik!! det såg ju nästan ut som om vi kommit hem till dej i den där butiken ;) gissar på att du kommer få med dig en hel del prylar hem...

ha det så gott nu då!
kram!

Anonym sa...

Hej tjejen!
Jag tänkte ta en tur till Coctail idag.. tack vare ditt tips :-)
Gick förbi Spiti igår som jag tyckte var sådär (fast jag hann inte gå in).. men det kanske är bättre inne :-) Det kändes lite mer orientaliskt. Du måste gå till Stockhme.. den kommer du att tycka om. Shit.. vad var det mer jag tänkte på.. jag tänkte på det igår. Men jag kanske återkommer med lite fler tips senare idag.
Kramis

Zizzi sa...

Nu har jag hittat adressen till berry. Den ligger på gamla brogatan. Du kan ta en förhandstitt här: www.berrydetails.se
Ha en trevlig helg!
Kram cissi

Anonym sa...

Hoppas att du har en jätte härlig helg!
KRam

Bloggarkiv