måndag 21 juli 2008

Sovalkovs-makeover + award!


Före.. Tråkigt, tråkigt!

(Ursäkta bildkvalitén som är väldigt dålig, fotad med min förra kamera)

Min Sovalkov ligger ganska mörkt till längst in i lägenheten.

Efter.. Roligare, roligare!

När jag flyttade in fanns en stor läskig fläck på väggen som jag gärna skulle tapetserat över, men pengarna i bofonden räckte bara till hall och kök som var i mest akut behov av renovering. Fick en idé om att tillverka en jättegavel till sängen på samma vis som jag gjorde min tavla ovanför ena soffan i vardagsrummet. Med frigolit, tyg och lite nålar så försvann den läskiga fläcken med en gång och jag behöver inte se den under väntan på att fonden ska växa.

Dock var jag aldrig riktigt nöjd med tyget som kändes lite för tråkigt. Men så nyligen fann jag detta tyg (på den nedre bilden), som dessutom var jättebilligt och helt i mina färger... Sååå nöjd blev jag!
Renhornslampan fyndade jag i våran stuga i helgen. Har länge sökt efter en kitschig lampa och äntligen fann jag det jag letat efter!
Det är en släkting som har tillverkat den och givit den till min mor, men nu är den alltså i min ägo. Passar superfint till mitt andra renhorn som agerar smyckeshängare och även den är upphängd i alkoven.
Fick en utmärkelse av Helena som har bloggen Franska Liljan. Tackar så mycket för den och passar på att rekommendera ett besök in till hennes blogg, den är jättetrevlig! :)

Skickar den vidare till min superfina och sååå inspirerande inredningstokiga vän Silje. Hon driver bloggen Vit Choklad. Du är bäst gumman, tack för att du är den du är!

Over and out för denna gång!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilket läckert tyg, man blir alltid så glad när man ser bilder från ditt hem, allt är så färgstarkt och personligt, jätte fint!
Ha en bra dag!
Kram Rebecka

Anonym sa...

Va snyggt det blev! Färgglatt och fint! Och grattis till utmärkelsen!

Anonym sa...

Oh va fint det blev! vart köpte du tyget? det vart mumsigt!

Gårdsromantik sa...

Så härligt det blev - precis du!
Krokodilen väntar - ingen fara han är deporterad till lagret.

Kram Maud

Anonym sa...

Jättefint tyg ju, med turkos i och allt :)

Unknown sa...

Åh så himmla vackert och flott det blev! Grattis till din utmärkelse, den är du värd! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Emma sa...

Wow vilket läckert tyg och smart sätt att dölja det som man inte vill se!=) Grattis till utmärkelsen oxå, roligt=) Ha det bäst, kramar emmsan

Lady Thirty sa...

supersnyggt och färggrannt :)

karofina sa...

jaså. det var brorsan som skulle ha tapetern, haha! men snygg var den som attan!

ja du fick till det riktigt mysigt. så ombonat och inbjudande :)

ha det gott!
kram!

Sara sa...

Vad fint det blev, lite färg piffar upp! Grattis till utmärkelsen.
Kram Sara

Mamma C sa...

Det är så färgglatt och fint hos dig. Tycker verkligen att detta tyg var du jämfört med det tidigare.
Kram mamma c

Dicksonska våningen sa...

Ja, det är så tråkigt att pengarna tar slut när ideérna bara blir fler och fler! Undrar vad man skulle hittat på om man var miljonär...?!? :)
Jag ska börja jobba lite på make-over´n på min huvudgavel imorgon tänkte jag. Det hann vi inte med idag. Bara golvlisterna blev helt klara - men de målades också innan de sattes fast :)
Jättefint du har i ditt sovrum - du färgens drottning!
Kram Annika

mirkajohanna sa...

Åh, vad fint det blev! Allting ser ju så himla skojigt ut hemma hos dig. Kan tänka mig att alla dina gäster går runt och tittar läääääänge för att upptäcka alla coola grejer du har. Japp, jättefint blev det! Gillar renhornslampan!

Maria sa...

Jag gillar verkligen den där turkosa färgen...ska nog måla något i den kulören till hösten...måste bara bestämma mig för vad jag ska måla om =)

Anonym sa...

Ååh såg inte förrens nu din fina matta! gud va rolig, kattfanatiker som jag är måste jag bara avguda den :) ja jag har uppdaterat ganska mycket nu men det är väl för jag just börjat och tycker det är kul. men när skolan börjar kommer det inte bli så mycket. Aha synd att det inte finns mer sånt tyg, jätte fint! ifs har jag redan tillräkligt med tyg men det är ju alltid bra att ha ;)

Anonym sa...

Taack älskling för din award, nu blev jag jätteglad! :-) Och mycket finare sänggavel du har ordnat, jag är grymt imponerad! Hinner inte hålla mig uppdaterat på alla projekt du har på gång, bara du nu inte brinner ut dig på alla nya ideer! Jag vet för du och jag är ganska lika :-) Puss på dig gumman, och hoppas dagen i Pite har varit givande. Hittade du mån en silverängel ;-) Kram kram!

Bloggarkiv