torsdag 24 juli 2008

IKEA-byrå goes släktklenod!

Jag har alltid älskat att vara i våran stuga, pappas föräldrahem. När jag var liten och min farmor o farfar levde så var vi där varje sommar. Där lekte vi alla kusiner med varandra och hade det så där helt kravlöst som bara barn kan ha det!

Min farmor har alltid varit en av mina stora förebilder, hon var en sådan härlig människa:)

Nu finns inte farfar o inte heller farmor kvar i livet längre, men jag åker fortfarande till stugan varje sommar och njuter av den sköna friden som finns där uppe.
Denna gång fann jag även en tapetsamling i en skrubb. Det visade sig att det blivit över en hel massa tapet när de tapetserat deras sovrum senaste gången. Oj vad jag gillar den tapeten!

Med siktet inställt på att tapetsera min tråkiga IKEA-byrå så tog jag mig friheten att ta med mig en bit hem (tror inte att någon misströstar)Dock hade jag redan siktat in mig på att måla lite starkare färgade blommor här och var för att tapeten skulle smälta in bättre bland mina gälla färger här hemma! Men jag ville verkligen ha just den tapeten, för den har en speciell plats i mitt bultande barndomshjärta...


Från tanke till handling blev det ganska bra tycker jag, var lite orolig för att färgerna skulle "skära" sig mot varandra när modernt mötte gammalt. Men icke, de fungerade verkligen tillsammans!
Satt och blandade noga med mina oljefärger innan jag hittade rätt nyanser, hade en spillbit som test!


Nu är min byrå personlig och har gått från att vara ett "suck"-objekt till en riktig favorit! :D
Jag hoppas och tror att farmor och farfar skulle bli nöjda över att se att tapeten hon en gång valde till deras sovrum (ja, jag tror faktiskt det var farmor som valde tapeterna:), nu används i ännu ett. Deras barnbarns!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Guuud va fint det blev :) du pysslar ju på i 110km i timmen eller nåt! Va sugen man blir :) Jätte fint blrv det, kul att du måla dit lite själv sen ;)

Maria sa...

Snyggt!! Vi har Malm byråer som jag verkligen ledsnat på...nu blir jag inspirerad av dig igen...måste bara hitta "rätt" tapet!!

Anonym sa...

Sååå snyggt det blev! :)

Mamma C sa...

Så snyggt det blev. Vilken tur att du hittade tapeten och den kom till användning.
Kram mamma c

Anonym sa...

Har du klistrat fast tapeten med tapetlim eller vanligt lim??

Anonym sa...

Åh vad fint det blev, vad kul att kunna ta till vara tapeten på nått bra sätt, den var verkligen jätte fin!
Kramis Rebecka

martina sa...

Vilken mysig liten historia, tapeten är ju ur läcker blev skit snyggt och extra roligt att ha ett bra minne som man blir påminnd om när man ser den fina byrån! Tack för tipset! Jag har en byrå som behövs piffas till!

Sara sa...

Måste säga att det är den snyggaste byrå jag sett!
Kram Sara

Anonym sa...

Jätte häftigt!!!!!! De ler nog uppifrån himlen kan jag tro! Den är du ensam om iallfall! Skit coolt!

//Cissi

Unknown sa...

Åh himmel så duktig du är, det blev verkligen snyggt. Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Zizzi sa...

Vad läckert det blev! Nu gav du mig idéer! Jag har också en tråkig, nej tre tråkiga byråar. Skulle nog tapetsera om de och köpa nya knoppar! Använde du tapetklister eller nåt annat?
Du har blivit utmanad.
zizzi-zizzi.blogspot.com/2008/07/utmaning.html

Lady Thirty sa...

så snyggt!
ha en bra dag!

kram

Anonym sa...

Guuuuuuuuuddddddddddd så snyggt det blev!!!!!!!!!!!!!!!!!!! URSNYGGT!! Vad duktig du är!!
Kram

Monkan sa...

Byrån blev jättefin! Påhittigt att måla i några blommor med färg också, vad duktig du är. Vad roligt också att kunna använda en tapet som betyder så mycket.

Jag har också tänkt tapetsera en byrå, vad har du använt för lim? Jag har nog tänkt använda mitt favvolim :-) decoupagelim.

Anonym sa...

Oj vad du är duktig. Vad fint det blev. Verkligen en fin tapet. Kram

Anonym sa...

Gillar verkligen byrån!!! så snygg!!!

Retro Elephant sa...

Vilken superfin blogg! Underbart läckra prylar och möbler! Hoppas det är okej att jag länkar till din sida!

Samantha sa...

va fint med bra ide till byåer. själv satte jag bara varsin med handtag en lång sliver på vita malmbyrå , det skulle se ut som det kommer från MIo:) något bättre med din ide än min heh./samantha

Anonym sa...

Har precis kommit hem från ikea med min vita Malm, som jag också hade tänkt tapetsera. Jeg vet att det är många som har frågat, men kan du inte ge en liten guide på hur du gjort det. Vilket lim? Har su tagit tapeten runt kanten på lådorna, eller bara skurit av? (Jag har tänk på om det slits av ifall man inte tar det runt kanten, men att det nog är snyggare att inte göra det nämligen...) Kram! Lotta

Bloggarkiv