söndag 8 juni 2008

Kakeldekor!I mitt kök har jag stoppat upp helsvarta dekorklistermärken på varannan platta ovanpå mitt vita kakel, men nu funderar jag på att byta ut dem mot något roligare motiv.När man bor i en hyreslägenhet eller vill ha en snabb och ingreppsfri förvandling är dessa kakeldekorerer supersmarta att ta till! Varken blod, svett eller tårar krävs och supersnyggt blir det. Det är svårt att se att det är "fake" och man får kolla riktigt nära.
Dessa skönheter kommer från min favortbutik på nätet, Kitsch.se


Det finns en uppsjö av olika motiv lite här och var på nätet och bara fantasin sätter gränserna för vad man vill göra, är man vågad så kan man ju blanda färger lite hej vilt, det finns massor av enfärgade dekorer i alla nyanser.

Dessutom är de ju superlätta att byta ut den dagen man känner att man har blivit less och skulle vilja ha något nytt. Det är lätt att tänka:

-"Det här kaklet är ju superhäftigt men jag skulle tröttna så snabbt!"

Med dekorer så VÅGAR man, för det är varken dyrt eller tidskrävande att förnya sig.
KAKLA

INTE

OM

I ONÖDAN

GOTT

FOLK!

12 kommentarer:

Ellas Inspiration sa...

Kul tips och enkel lösning om man vill ta ut svängarna lite! Kram Karin

Dessi sa...

jag tycker att det är skitsnyggt med kakeldekor! har dock inte hittat nåt som passar oss än...

Mamma C sa...

Jag byter ofta i köket. Vi har stora fula plattor där. Men jag brukar köpa mina på Coop eller Bauhaus. Tycker det är lite dyrt 118:- för 6st. Jag har ju ca. 50 plattor att täcka om jag ska göra det på alla.
Kram mamma c

Mia sa...

Tack för tipset när det gäller shopping. Har faktiskt tänkt köpa en blender, både för att jag vill ha och behöver en. :)
Kakeldekor är toppen. Har satt upp det i vårt badrum. Jag satte upp det lite utspritt och det första min "kloka" 15-årige lillebror säger när han får syn på det: men du har ju inte satt det rätt, det ska ju vara en rak linje. Lika roligt varje gång när ens kreativitet uppskattas ;)
Hoppas att du hittar nåt mönster som passar!
Kram

Maria sa...

I vårt första hus så körde jag budgetvarianten med vit plast på fula kakelplattor. I vårt nuvarande hus satt inte plattorna fast så då kaklade vi om, till vita 10x10. Undrar om kakeldekor finns i den storleken, om man får lust att dekorera någon platta...men man kan ju klippa till dekoren mindre om det passar med mönstret förstås!

Pysselprinsessan sa...

Snyggt! Den längst ner gillade jag riktigt mycket!

Ang sprejfärgen. Var hittar man sprejfärg för trä. På Chlas Ohlsson? Jag har faktiskt aldrig sprejfärgat något i hela mitt liv, så det kanske är dags för Projekt Spreja FörvaringsKorgar!! :)

Kramar

Leva som jag sa...

Den sista skulle jag valt, med turkosst och svart. Funderar på att måla mitt kakel då det inte riktigt är som jag vill ha det!! Kramar på dig och hoppas du får en skön vecka
Malin

Saramedflera sa...

Hejsan
Bra idé att använda kakeldekor. Den sista med blått i var jättefin.
Kram Sara

Dicksonska våningen sa...

Ja, kakeldekor är verkligen inte svårt att lyckas med! Vi gjorde det för några månader sedan i köket. Blev kanonsnyggt men nu får vi nog ta bort det igen när vi ska flytta. Vi flyttar i början på juli redan! Allt är så tråkigt nu för det enda man vill är att flytta!!! Det står flyttkartonger lite här och där i lägenheten.
I vårt nya kök kommer det i alla fall att bli en annan lösning framför kaklet: en glasskiva. Vi sätter upp en vitmålad glasskiva ovanför diskbänken tänkte vi. Det är också ett kul tips! Men lite mer jobb med...
Ha det bäst!
Kram Annika

Roffes Matte sa...

På en del second hand-affärer kan man hitta original kakeldekorer från 60 och 70-talet. Supercoolt och roligt! Kan du inte skriva lite klädtips också?

Gårdsromantik sa...

Den där första hjorten var ju jättefin!

Tänk - jag var så nöjd med att bli av med båten så jag har inte grämt mig alls - den vägde flera ton. Men tydligen så var grabbarna så nöjda (och starka)!

Nu håller vi tummar och tår för sommarvärme - jag är så less på att huttra.

Kram Maud

Anonym sa...

Jag skall bara tipsa om en riktigt bra hemsida om du vill byta ekorer. www.udekor.se. De är fantastiska!!

Bloggarkiv